Dernek kurulduğu tarihlerde "kötü hastalık" diye anılan kanser, sürekli gündemde tutularak bugün fobi olmaktan çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yurt dışına gönderilmeyen hastaların haklarını ararken ya uzman adaya, ya uzman yanına sloganıyla yola çıktı ve her ay adamızda dernek tarafından onkolog getirildi.
Eksik uzman kadrosu, eksik cihazı, olmayan yataklı servisi ile tedavi olmaktan kurtulduk. Radrasyon onkoloğunun varolduğu merkezde, radrasyon fizikçisinin getirilmesini ve bir sekreterin dernek tarafından istihdamı, kurum, kuruluş ve vatandaşların katkıları ile 11 yataklı onkoloji merkezini inşa ederek merkezde beş elemanın da istihdamını gerçekleştirdi.
Her gün yeni bir kanser vakası olduğu iddiasıyla kansere karşı yürüyüşler düzenlendi. Erken teşhisin hayat kurtardığı bilinç ve inancı ile devlete bu konuda baskı yaratmak amacı ile dokuz yerleşim yerinde taramalara gitti. Türkiye Cumhuriyeti'nin trilyon lira yatırarak kurduğu Erken Tanı Merkezi'nin açılabilmesi için dernek hem katkı koyduhemde bu merkezde personel istihdamına gitti.
Dernek Çocuk Onkoloji Servisi'ndeki çocuk yoğun bakım ünitesi ve çocuk kemoterapi odasını finanse etti ve bölüme iki de hemşire dernek tarafından istihdam edildi.
Patoloji servisinde kanser hastalarının kaybolan tetkik ve geç çıkan raporlarının nedenlerini araştıran dernek,geçtiğimiz yıllarda üroloji uzmanı Dr. Rifat Siber'in talebi üzerine gelişmiş bir mikroskobun alınmasına,patolojide sekreterya ve boyama işlemlerini yapacak personel istihdamını sağladı.Servise klima ve oda düzenlenmesi yapıldı.
Radrasyon onkolojisinde, Kobalt 60 cihazı üzerinde filtrelerin alınmasında aracı oldu.Radrasyon onkolojisinin mefruşatı yenilendi.Bölüme personel istihdam edildi,Hastaların hastane dışındaki tetkik ve ilaç ücretleri dernek tarafından karşılanmaktadır
Gırtlak kanseri hastalarına konuşma cihazları alınmakta,kemoterapiden saçı dökülen hastalrımıza peruk ve bone verilmekte,meme kanseri bayanlarımızın psikolojisine ve vücut yapısını etkileyen alınan memelerinin yerine silikon ve özel sütyenler sağlanmaktadır
Güney Kıbrıs'a giden hastalarımızın gözü kulağı olabilmek ve her haklarını savunabilmek amacı ile Rumca'ya vakıf hemşire dernek tarafından istihdamı edildi.Bu gidişlerdeki tüm masraflarını dernek üstlendi,Yurtdışına gönderilen hastaların refekatcisinin uçak biletleri,cep harçlıkları dernek tarafından sağlanmaktadır,Hastalığın girdiği alım gücü dar evlere gıda yardımı yapılmakta
Bugün 250 milyarlık bir proje ile 600 metrekarelik alan olan Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi 'nin eski poliklinik kısmının 28 yataklı modern bir onkoloji servisi haline getirmeyi basardık.Bu serviste yıllardır eksikliği olan Tibbi Onkolojinin Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmalarında adamıza istihdamı sağlandı.Onkoloğun lojmanı da dernek tarafından karşılandı
Evlerinde yatan hastalarımıza oksijen tüpleri ve tekerlekli sandalyeler verilmektedir,Derneğin istihdam ettiği bir psikolog ve hemşire ile hastalara evde bakım hizmeti verilmektedir,Eğitim gören çocukların yurt ve eğitim giderleri karşılanmaktadır,Kanser konusunda halkı bilinçlendirmek amacı ile eğitici broşürler verilmekte ve derneğin aylık yayın organı "Umut Gazetesi" çıkarılmaktadır,Her kanser haftasında ücretsiz muayeneler ve meme kanseri konusunda bilinçlendirici konferanslar gerçekleştirilmektedi.